Татяна ДронзинаРуската преса ни проглуши ушите, че взривяването на  Керченския

...
Татяна ДронзинаРуската преса ни проглуши ушите, че взривяването на  Керченския
Коментари Харесай

Взривът на Керченския мост и как сами се въвлякохме в жестоката хибридна атака към България

Татяна Дронзина

Руската преса ни проглуши ушите, че взривяването на  Керченския мост е терористичен акт. Грешка! Това не е терористичен акт. 

Тероризмът допуска политическо принуждение против цивилни лица или уреди, или против военни лица и уреди в спокойно време, където изумената цел не съответствува с действителната - да вземем за пример, в случай че на 11 септември починаха голям брой хора, то не е тъй като бяха директно отговорни, а тъй като се бяха отзовали в несъответствуващото време на несъответствуващото място. Истинската цел беше държавното управление на Съединени американски щати и на някои арабски страни, които сътрудничеха с него - тяхното държание трябваше да се промени.

Да се върнем в този момент към взривяването на Керченския мост. Първо, той е нелегално оборудване, тъй като беше издигнат без единодушието на Украйна, с цел да свърже една нейна част - Крим - с  Русия. Второ, не ми говорете, че Керченският мост не се употребява за военни цели - несъмнено, че се употребява. Трето, със същата цел се употребява цялата транспортна инфраструктура, ето за какво във всяка война мостове, жп линии и шосейна мрежа са законни цели, които се поразяват в хода на военни, а не терористични дейности.

Има и четвърто. изпитана тактичност на Хесбулла беше да разполага въоръжените си сили на покривите на детски лечебни заведения и  учебни заведения и след това да упреква Израел в тероризъм, тъй като е стрелял по тях. Да, това е акт на тероризъм, единствено че - в  дадения случай - не от страна на Израел, а от страна на Хесбулла. Е, в случай че строиш мост с военни цели, само че по него минават и цивилни, и в случай че този мост  стане жертва на принудително деяние, кой е виновният? 

Руската страна освен че разгласи взривяването за терористичен акт, какъвто то без подозрение не е, ами направи опит да въвлече и България. Казвам направи опит, тъй като нямаше да се стигне до замесване, в случай че ние самите услужливо не се бяхме въвлекли - този път посредством мъдрите изказвания на Министерски съвет, съгласно който " Правителството на Република България няма да разреши по никакъв метод името на страната ни да бъде свързвано с каквато и да е съпричастност към терористична активност ". Опаааа! Скочихме право у копривата, като без някой да ни кара, признахме гърмежа за терористичен акт, който, както към този момент изяснихме не е подобен. Премиерът обаче надмина всичките ми упования с констатацията че " " България няма съучастничество подготовката на гърмежа на Кримския мост. Няма и такова обвиняване, отправено публично от съветската страна. Темата за " българска диря " е в медийни изявления, моля за отговорност, тъй като потреблението на това фразеология допуска съучастничество ". Предлага, но не от страна на публицистите, ами от страна на държавното управление. И премиера умерено заключи: " Това са единствено изявления в медии. Официална офанзива против България от съветска страна няма ". Грешка! Има!

Давам обикновен образец. Всеки студент по връзки знае, че когато тръгне слух, че една банка ще банкрутира, и когато хората всеобщо почнат да теглят спестяванията си, тя в действителност ще банкрутира, та в случай че ще да е в цветущо финансово здраве. Неверният слух се назовава - ако някой е не запомнил - подправена вест. 

Точно по тази причина подправената вест, създадена от съветска страна и  публикувана посредством съветските, а и нашите медии, въпреки и без съществуване на публично обвиняване, е жестока хибридна офанзива към България. Официално обвиняване от съветска страна евентуално няма и да има, тъй като Русия най-добре знае, че тая работа с камиона е мижи да те лажим. Ама какво от това? Нали новината се тиражира? Очевидно съветските дейности са ръководени от правилото " Като тръгне приказка, че сестра ти е......, иди доказвай, че нямаш сестра! "

Е, като това е ясно на всички ни, а евентуално е ясно и на държавното управление, за какво беше тоя напън да твърдим, че от съветска страна към България офанзива няма? За да успокоим публичното мнение? Грешка! За да потвърдят ръководещите за следващ път лоялността си към путинова Русия. 

...При това състояние, що да не поканим Митрофанова за откриването на Народното събрание? Няма какво да я каним, ами напряко да и предложим председателското място, та формата на нашата политика изцяло да й подхожда на наличието.

*Текстът е оповестен на фейсбук страницата на създателя, заглавието е на Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР